“Waar ik echt bewondering mee oogst zijn alle overzichten die ik met YOB kan produceren”
Ik gebruik hiervoor de module Verslagcalculatie en dan kan ik klanten zelfs laten zien welke omzet gepind is en welke omzet contant betaald is. In Volendam hebben we veel mobiele visboeren en voor hen is dit heel handig. Ik maak deze rapportages zelf op maat. Zo kan ik voor iedere klant specifieke overzichten samenstellen. Ik zit maandelijks met de klanten om tafel en dan kun je pas echt sturen op de cijfers.

Laatst was er ondernemer die in ene zijn marge met een paar procent zag dalen. Hij begreep daar niets van. Uiteindelijk bleek dat er een medewerker was die stal! Dat haal je er dus uit. Van de week had ik een collega uit Breda over de vloer. Hij werkt met Unit4. Toen ik hem liet zien wat ik met YOB allemaal kon, sloeg hij steil achterover. Hij zei dat hij meteen zou overstappen. Ben benieuwd.

Het mooie voor de klant is dat ze zelfs met de meekijklicentie van € 5 per maand deze overzichten kunnen krijgen. YOB heeft gewoon heel veel functionaliteit. Je moet daar natuurlijk wel gebruik van maken, maar je hebt dat vrij snel onder de knie. Wij hebben zo’n 150 klanten op online boekhouden en dan leer je snel. Ik moet de module Factureren van YOB ook nog even noemen. Ik krijg daar veel positieve reacties op. Handig is dat je de module kunt gebruiken om offertes te maken.

Wij zijn onlangs gestart met het YOB Kantoorportaal en Docuvaris. We zijn dat nu aan het inrichten. Ik heb er hoge verwachtingen van. Als ik klaar ben, zal ik dat kantoor uit Breda maar weer uitnodigen. Geeft je toch een goed gevoel als een vakgenoot zo positief is over je.”

Tom Koning van Hein Koning Administratie & Belastingadvies. Dit Volendamse kantoor is in 2006 gestart met YOB Teleboekhouden en heeft nu 150 klanten aangesloten. Het is beleid om zoveel mogelijk te automatiseren. De tijdwinst wordt besteed aan klantcontacten.