Accorderen

 

Hét accorderings- en verzendportaal waarmee je cliënten zo goed mogelijk kunt helpen bij het verwerken van hun officiële documentenstroom.

Zodra de rapportage door de cliënt is goedgekeurd,  worden deze direct verzonden naar de betreffende uitvragende partij.

Standard Business Reporting

Bedrijven in Nederland moeten jaarlijks veel verplichte financiële rapportages aanleveren aan onder andere banken en overheden. Vaak kost dit veel tijd en energie die we liever aan onze cliënten besteden.

Om het kantoor bij dit proces te ondersteunen, heeft YOB SBR Rapportage ontwikkeld. Hét accorderings- en verzendportaal waarmee je cliënten zo goed mogelijk kunt helpen bij het verwerken van hun officiële documentenstroom. Bedrijfsmatige rapportages worden gestandaardiseerd aangeleverd en verzonden naar diverse partijen zoals Belastingdienst, Banken, Centraal Bureau voor Statistiek en Kamer van Koophandel.

SBR als exclusieve aanlevermethode

Jaarlijks komen er meer stromen bij waarbij SBR de exclusieve aanlevermethode is. Het voordeel is dat er door middel van SBR met één druk op de knop rapportages worden opgesteld vanuit je rapportagesoftware. Deze rapportages kun je in SBRgateway aanleveren waardoor je cliënt direct de rapportage kan bekijken en beoordelen. Zodra de rapportage door de cliënt is goedgekeurd,  worden deze direct verzonden naar de betreffende uitvragende partij.

XBRL viewer GRATIS beschikbaar

Dankzij onze unieke én gratis beschikbare XBRLviewer zijn het kantoor en haar cliënten in staat om de onleesbare XBRL opgemaakte documenten, leesbaar in te zien, te controleren, waar nodig aan te passen, te accorderen en vervolgens te versturen naar de juiste partij die om de betreffende informatie vraagt.

Ga naar de XBRLviewer

PKI Overheid Services Certificaat

Om via het SBR Portaal aangiftes te versturen naar Digipoort is een PKI Overheid Services Certificaat noodzakelijk. Deze kun je via SBRgateway aan je berichten toevoegen bij het verzenden. Door je SBR berichten via SBRgateway te versturen hoef je nog maar op één plek je PKI Overheidscertificaat toe te voegen in plaats van dit certificaat voor iedere rapportagesoftware te moeten installeren.

Niet in het bezit van het betreffende certificaat?

Geen probleem. Je kunt namelijk gratis gebruik maken van het YOB Verzamelcertificaat. De enige kanttekening hieraan is dat het gaat om een beperkt aantal aangiften die verstuurt kunnen worden en dat voor het verkrijgen van een Service Bericht Aanslag (SBA) een eigen certificaat noodzakelijk is.

SBR Expertgroep Processen en Techniek

YOB is vertegenwoordigd in de SBR Expertgroep Processen en Techniek; het orgaan van de overheid voor implementatie van SBR. Hierdoor kunnen we met SBR rapportage direct anticiperen op de nieuwe ontwikkelingen vanuit overheid en banken. Daarnaast heeft YOB als eerste organisatie in Nederland het PKI Overheid Services Certificaat in ontvangst mogen nemen.