“Resultaat door online samenwerken”

Nieuwsberichten

SBRgateway: Ondersteuning voor de regeling “Bijzonder uitstel betaling”.

In verband met de corona steunmaatregelen van de overheid heeft YOB besloten om haar portaal voor goedkeuren van aangiften te voorzien van extra functionaliteit.

Hiermee ondersteunt YOB accountants- en administratiekantoren door hen in deze drukke tijden te ontlasten om de communicatie met haar cliënten in goede banen te leiden.

Bij goedkeuring van de BTW-aangifte kunnen cliënten nu direct hun voorkeur opgeven hoe zij willen omgaan met de uitstelregeling:
Optie 1) ze willen geen gebruik maken van de uitstelregeling
Optie 2) het kantoor laten ondersteunen bij de uitstelregeling
Optie 3) zelf in eigen beheer de uitstelregeling aanvragen

Tevens kan de klant aangeven of deze de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting wil verlagen.

Lees meer

In memoriam Ronny Raymakers

Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat onze zeer gewaardeerde collega Ronny Raymakers na een kortstondige ziekte op 5 september 2018 is overleden op de leeftijd van 52 jaar.

Hij is vanaf de eerste dag, in 1995, betrokken bij onze organisatie. Wij verliezen in hem een collega welke zich altijd met veel enthousiasme en belangstelling heeft ingezet.

YOB loopt vooruit op Minister Hoekstra met standaard bewaartermijn van 10 jaar

Minister van Financiën @WBHoekstra ‏ wil onderzoeken of de wettelijke bewaartermijn in het kader van de Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties (Wta) verlengd moet worden van zeven naar tien jaar. [bron: @Accvanmorgen: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2018/02/05/hoekstra-overweegt-verlenging-bewaartermijn/ ]

YOB wacht de uitkomsten van het onderzoek niet af en stapt direct over op een standaard bewaartermijn van 10 jaar. Abonneehouders betalen hiervoor niets extra. Alle documenten die zij met #Scanboeken in het #digitaal archief van YOB plaatsen bewaart YOB nu automatisch 10 jaar. Zulke services maken het niet alleen de #accountantskantoren makkelijk, maar ook de minister van @Financien.

Meer informatie: YOB Scanboeken

NIEUW! YOB Mobile App

Begin het nieuwe jaar goed én gemakkelijk met de YOB Mobile App. Met de YOB Mobile app kunnen gemakkelijk en snel SBR-aangiften en rapportages worden geaccordeerd via de smartphone.

In de app staat een overzicht van de taken in SBRgateway. Deze kunnen vanaf de smartphone of tablet geaccordeerd worden. Ook is het mogelijk de aanbiedingsbrief en het XBRL-document te bekijken.

Om de YOB Mobile app te kunnen gebruiken is toegang tot Kantoorportaal en SBRgateway noodzakelijk.

De app is vanaf nu te downloaden in de App Store en Google Play Store.